Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί που ικανοποιούν συμβάσεις




ΚιΝΙ – Κίνημα Νέων Ιατρών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί που ικανοποιούν συμβάσεις

Πληροφορούμαστε πως στην Μυτιλήνη, ενόσω συνεχίζεται ο πολιτικός “καυγάς” για το ποιος φταίει για τις εικόνες της ντροπής στα χιονισμένα αντίσκηνα της Μόριας, οι αρχές περιμένουν σαν “γύπες” το εξιτήριο από το νοσοκομείο πρόσφυγα – απεργού πείνας. Στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από το να τον αρπάξουν και απελάσουν απευθείας στην γείτονα χώρα σύμφωνα με την σύμβαση που βλέπει τους ανθρώπους σαν τσουβάλια ανεπιθύμητου εμπορεύματος…

Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο πρόσφυγα, που ισχυρίζεται – μάλλον βάσιμα – πως διώκεται από το παρόν στρατιωτικό καθεστώς της χώρας του και του οποίου η αίτηση πολιτικού ασύλου απορρίφθηκε. Στο πολύπλοκο και πολυτάραχο πρόσφατο πολιτικό ιστορικό αυτής της χώρας δεν είναι ο ρόλος μας να διαλέξουμε στρατόπεδα και να αποφανθούμε ποιος είναι ο καλός, ποιος ο κακός και ποιος “μας κάνει”… Δεν είναι εκεί η ουσία και το πρόβλημα για εμάς.

Η μοναδική ουσία που αναγνωρίζουμε είναι πως η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεκτίμητη και δεν μπορεί να μπαίνει σαν ένας αδιάφορος αριθμός στα λογιστικά φύλλα της οποιασδήποτε σύμβασης. Ακόμα και η μόνη υποψία απώλειας της ζωής, βασανισμού ή έστω κακομεταχείρισης οποιουδήποτε συνανθρώπου μας για τις ιδέες του μας προκαλεί αποτροπιασμό και χρέος μας ως άνθρωποι πρωτίστως αλλά και ως Ιατροί είναι να τον προστατέψουμε!

Το ΚιΝΙ καταγγέλει την αρπακτική διάθεση των αρχών που περιφέρονται γύρω από το Βοστάνειο Νοσοκομείο αδημονώντας για ένα εξιτήριο που θα προκαλέσει περισσότερη δυστυχία, ακόμα και κίνδυνο ζωής, σε έναν ήδη βασανισμένο συνάνθρωπό μας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις εξισώσεις στα λογιστικά τους φύλλα.

Το ΚιΝΙ θα βρίσκεται πάντοτε αλληλέγγυο στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής – ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ανθρώπινης ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου