Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ



Παρατηρούμε πολύ στενά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο στη Σκάλα Συκαμιάς  Λέσβου, με αφορμή  τη δημιουργία του ιατρείου της Αυτοοργανωμένης Δομής Πλατάνου.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απειλή εκκαθάρισης της δομής από πλευράς αστυνομίας και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων αλλά και των υπόλοιπων αλληλέγγυων που δρουν εκεί.

Ως γνωστόν, μέλη του ΚιΝΙ, έχουν παραβρεθεί στη συγκεκριμένη δομή και έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες της. Ο τρόπος οργάνωσής της στα πλαίσια ενός οριζόντιου αντιιεραρχικού σχήματος, ο τρόπος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους καθως στις ίδιες αρχές στηρίζεται εδω και 4 χρόνια η λειτουργία του Κινήματος Νέων Ιατρών και γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό ζήτημα την ύπαρξη και στελέχωση του αυτοοργανωμένου ιατρείου αλληλεγγύης στη συγκεκριμένη δομή, καλούμε συναδέλφους να πλαισιώσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα και να το υπερασπιστούν. 

Καλούμε τις αρχές του νησιού να ξεχάσουν καθε προσπάθεια καταστολής της δημιουργίας των χειμερινών δομών στη δομή του Πλατάνου με κυριότερη αυτή του Ιατρείου στο χώρο που μεχρι πρότινως καταλάμβανε λεωφορείο ιατρείο ξένης ΜΚΟ. 

Θα μας βρούνε απέναντι τους σε καθε προσπάθεια καταστολής του εγχειρήματος δημιουργίας ιατρείου για το χειμώνα και απέναντι σε καθε προσπάθεια καπελώματος της δομής όπως ακούγεται με ιατρικές μονάδες από οργανώσεις που δεν στηρίζονται στις αρχές της αυτοδιαχείρησης και της αυτοοργάνωσης.

Η συντονιστική συνέλευση του Κίνηματος Νέων Ιατρών
23/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου