Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Για την απαράδεκτη απόπειρα περικοπής μισθού ειδικευόμενου Ιατρού λόγω επίσχεσης.


Για μια ακόμα φορά οι διοικήσεις των Νοσοκομείων επιδίδονται σε ράλι φιλοκυβερνητισμού επιδιώκοντας την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων νέων Ιατρών. Τελευταίο κρούσμα, από το Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” όπου η διοίκηση αποπειράθηκε να περικόψει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τον μισθό ειδικευόμενου Ιατρού για τις ημέρες επίσχεσης στις οποίες η ίδια διοίκηση και κυβέρνηση τον εξανάγκασαν με την μη καταβολή, έστω υπερήμερη, δεδουλευμένων εφημεριών. 

Το εξοργιστικό μάλιστα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πως οι ενέργειες της διοίκησης φαίνεται να έλαβαν χώρα κατόπιν σχετικής όχλησης από τον Διευθυντή της κλινικής στην οποία ειδικεύεται ο συνάδελφος. Διευθυντή μάλιστα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ στην ΟΕΝΓΕ με "αναφερόμενο"??!!! ακομμάτιστο συνδυασμό! Διευθυντή εξάλλου γνωστό για τις επικύψεις του στις προηγούμενες διαλυτικές για το ΕΣΥ ηγεσίες του Υπουργείου.

Κατόπιν κινητοποίησης και των αυστηρών συστάσεων του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΕΙΝΑ), η διοίκηση επέστρεψε στην νομιμότητα καταβάλλοντας κανονικά τον μισθό του συναδέλφου.
Το ΚιΝΙ καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα οικονομικού εκβιασμού από την διοίκηση αλλά και την “επιλεκτική” άγνοια νόμου του γνωστού συνδικαλιστή – διευθυντή του οποίου η, εντελώς απαράδεκτη, τιμωρητική διάθεση δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι αυτοί θα βρουν το ΚιΝΙ απέναντί τους, τώρα και ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν κουραζόμαστε!

Για μια αξιοπρεπή δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους!

Κίνημα Νέων Ιατρών - ΚιΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου