Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Συναντηση του κινήματος νεων ιατρών με τον Υφυπουγρό υγείας κ.Ξανθό

Στη συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη 10/6/2015 το ΚΙΝΙ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, παρουσία της συναδέλφου και πρόεδρου της Ακουστήριξης (κίνηση στήριξης κωφών και βαρήκοων που επικοινωνούν με την ομιλία , την χειλεοανάγνωση και τη γραφή) έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα των κωφών , την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επέμβαση των κοχλιακών μεταφυτευμάτων (2 χρόνια).

Ετέθησαν προς συζήτηση από πλευράς του Κινήματος Νέων ιατρών επιπλέον (στα πλαίσα του χρονικού ορίου) και οι προτεινόμενες οριζόντιες περικοπές στην αποπληρωμή των εφημεριών, η νέα διάταξη για τον τρόπο διορισμοί των επικουρικών και η εξαίρεση των Γ.Ι του ΕΣΥ (που διορίστηκαν μετά το 2009) από τη μονιμοποίηση μετά την 5ετια. 

Ο κ. Ξανθός : 
1) Υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που του δώσαμε και θα έχει καινούρια συνάντηση με την πρόεδρο της Ακουστήριξης για περεταίρω διευκρινήσεις και συζήτηση. 

2) Συνέστησε σε όλες τις ΥΠΕ που έχει γίνει υπέρβαση του 12μοριου  να γίνει οριζόντια περικοπή των εφημεριών μεχρι του ορισμένου από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ορίου ώστε να γίνει η αποπληρωμή του μεγαλύτερου ποσού των οφειλουμένων. Ταυτόχρονα να γίνει καταγραφή της περικοπής από τις ιατρικές υπηρεσίες των ίδιων νοσοκομείων. Έτσι ώστε αφενός να καταβληθούν άμεσα τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα για το λόγο αυτό (τα 12μορια) και αφετέρου να υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής σε δεύτερο χρόνο του ποσού που υπερβαίνει το 12μοριο σε κάθε δικαιούχο. Σε άλλη περίπτωση οι διαδικασίες θα ήταν τόσο χρονοβόρες και πολύπλοκες ώστε θα αποπληρωθούν τα ζητούμενα ποσά με τεράστια χρονική καθυστέρηση χωρίς να αποκλείεται και η ολική απώλεια αποπληρωμής που όλοι απευχόμαστε . 

3) Η μονιμοποίηση των Γ.Ι. θα θεσμοθετηθεί στα θερινά τμήματα της βουλής . 

4) Θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες διευκρινιστική εγκύκλιος που θα αναφέρει ρητά πως ο υποψήφιος επικουρικός ιατρός επιλέγει και νομό στις προτιμήσεις του (που επί του παρόντος είναι ανά περιφέρεια). Υποσχέθηκε να επιβλέπει προσωπικά τις επιλογές των ιατρών ανά νοσοκομείο με πρωταρχικό σκοπό την επαρκή κάλυψη των κενών θέσεων των νοσοκομείων. Έτσι πχ θα διοριστεί άμεσα ο επικουρικός που επιλέγει μια κενή θέση κι ας είναι 20ος στη λίστα . Έγινε αντιληπτό ότι πιθανώς θα συμβούν και αδικίες στις τοποθετήσεις αλλά υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό να υπάρξει δίκαιη και λογική επιλογή.

Ως κίνημα νέων ιατρών για τις απαντήσεις που δώθηκαν καθώς είναι σαφές ότι δεν μας ικανοποιούν πλήρως και 
επιφυλάσσομααστε ώστε να τοποθετηθούμε στην επόμενη συνέλευση των μελών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου