Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 30 Νοέμβρίου. Ημέρα χωρίς ειδικευόμενο


Μετά από κοινή απόφαση του Κινήματος Νέων Ιατρών και της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, στη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, προκηρύσσεται για τις 30 Νοεμβρίου 2012, επίσχεση εργασίας για όλους τους ειδικευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Οσοι δεν καλυπτονται από την επίσχεση ως μορφή κινητοποίησης μπορούν την ιδια ημέρα να απεργήσουν. (Υπο την κάλυψη από την ΟΕΝΓΕ).

Την ημέρα αυτή θα γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων σε όλα τα νοσοκομεία το πρωί και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις
2μμ το μεσημέρι.

(Την ίδια ημέρα και ώρα καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας οι σύλλογοι εργαζομένων από διάφορα νοσοκομεία που τα πάνε για κλείσιμο).

Κίνημα Νέων Ιατρών

Σύντομη ενημέρωση από τη σημερινή συνάντηση ΚΙΝΙ με την ΟΕΝΓΕ:

- Παραδώσαμε το κείμενο της διαδικτυακής στο οποίο είχαμε πλήρη συμφωνία.
- Πλήρη συμφωνία επίσης είχαμε στην αντίθεση επί της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην υγεία, ιδιαιτέρως στα θέματα περικοπών και συγχωνεύσεων νοσοκομείων.
- Καταθέσαμε προτάσεις για νομικές κινήσεις κατά των εργοδοτών και όσων "συναδέλφων" απειλούν ειδικευόμενους στ
α νοσοκομεία, από την ΟΕΝΓΕ επισημάνθηκε ότι οι κινήσεις αυτές πρέπει να ξεκινήσουν στα νοσοκομεία με πρωτοβουλία των ιατρών. Εξασφαλίσαμε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ σε όσες κινήσεις γίνουν.
- Συμφωνήσαμε στο ότι έχουμε δυστυχώς πολλούς "συνάδελφους" απέναντι μας στα νοσοκομεία για διάφορους λόγους και εξασφαλίσαμε τη στήριξη σε όποια ανάδειξη του θέματος πετύχουμε και ενδεχόμενη στοχοποίηση μας.
- Στήριξη επίσης θα έχουμε στο θέμα που ετέθη με το ΚΕΣΥ αναφορικά με την επίσχεση εργασίας.
- Θα συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις από κοινού, προγραμματίζεται για τα τέλη του μήνα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΥΚΑ με συμμετοχή νοσοκομείων και από επαρχία και με ταυτόχρονη αποχή των ειδικευομένων από τα καθήκοντα τους, καλυπτόμενη και από στάση εργασίας.
- Θα συνεχίσουμε να καλούμε τους συνάδελφους στα νοσοκομεία και να προσπαθούμε να τους συσπειρώσουμε όσο το δυνατόν σε κοινές αντιδράσεις απέναντι στα νέα μέτρα.
 Δελτίο τύπου από τη συνάντηση:
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία  της ΟΕΝΓΕ, με τον πρόεδρο κ.Βαρνάβα, όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα των ειδικευομένων και νέων γιατρών του κινήματος μας, όπως αυτά συναποφασίστηκαν στην χθεσινοβραδινή διαδικτυακή συνέλευση μας.
Συγκεκριμένα, όσων αφορά την υπεράσπιση του χρόνου επίσχεσης των νέων νοσοκομειακών γιατρών, ο κ. Βαρνάβας υποσχέθηκε να βρίσκεται στο πλευρό μας, με σχετική της ανάρτηση, και προτάσσοντας τον ήδη ισχύοντα νόμο του 2010.
Συμβολικά, προτάθηκε η πραγματοποίηση μιας πανελλήνιας ημέρας επίσχεσης ειδικευομένων, μέσα στον μήνα Δεκέμβριο.
Όσο για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, υποσχέθηκε να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητών των νοσοκομείων ( καθώς η ΟΕΝΓΕ δεν έχει πειθαρχική δικαιοδοσία). 
Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να ζητήσει από τις ελληνικές ιατρικές εταιρείες, σε πανελλήνιο επίπεδο, να επιτρέπουν στους νέους γιατρούς, τη δωρεάν παρακολούθηση των ιατρικών συνεδρίων,  ανά ειδικότητα. 
Τέλος, θα επιζητήσει μία συνάντηση με τον υπουργό υγείας και το Κι.Ν.Ι., ώστε να θέσουμε στον ίδιο τα προβλήματά μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου